Història

Antigament la benzina es venia en un punt específic i els llocs s’identificaven perquè hi havia un “ sortidor”, normalment al costat d’algun comerç. 

Cap a l’any 1950, en Joan Ortoll Sardà, va fer tractes amb CAMPSA per poder disposar de la concessió d’un sortidor de benzina a la platja de Calafell.

El va ubicar davant mateix de casa seva, arran de mar, on la família regentava una peixateria, i que més tard va passar a ser la cansaladeria Embotits Ortoll, al Passeig Marítim número 35 de Calafell.

Davant mateix hi havia i encara hi és, el Pòsit de pescadors, on arribaven les barques carregades de peix i es feia la subhasta.

El sortidor era al lloc ideal per tal que els mariners i pescadors que necessitaven benzina per anar “al llum” anessin a reposar amb bidons o en llaunes de 2,5 o 10 litres al “Poste” o a la “bomba”, tal com li deien la gent de mar.

Aquell sortidor també subministrava benzina a les motocicletes i als pocs vehicles que circulaven per Calafell aquells anys.

Quan cap als anys 60 o 70 les barques grans van marxar cap al port de Vilanova o de Tarragona, es va traslladar el sortidor de benzina al Passeig de la Unió, entre el poble i la platja de Calafell.

Se’n va fer càrrec el seu fill Joan Ortoll Tetas, i com bon emprenedor, va obrir nous objectius i horitzons, que a més de donar servei a les barques que ho necessitaven, també ho va fer als tractors i maquinàries de pagès, a més a més de motocicletes, cotxes, camions furgonetes i autocars.

Va ser al cap d’uns quants anys, entre els anys 80 i 90, degut a tots els avenços en l’automoció i a la crescuda de la població calafellenca, que aquell petit sortidor va anar creixent per donar resposta als nous temps.

Van canviar de CAMPSA a CEPSA i aquella petita benzinera es va anar engrandint fins arribar a ser el que és avui: una estació de Servei, que porta el nom de d’ Estació de Servei Camí de Mar, que continua tenint la finalitat d’atendre des de la proximitat a tots els seus clients i clientes, per donar-los-hi el millor servei.

ortoll-antigadatca acibadem macunu satın al

Top